Saturday, 29 April 2017

Bandung Souvenirs Giveaway by Nafas Baru


Hadiah-hadiah yang ditawarkan:

1.       Beg + Key Chain – 10 Pemenang
2.       Fridge Magnet – 10 Pemenang
3.       Key Chain – 10 Pemenang

Jum ler korang join!!! , tarikh tutup 18 Mei 2017



Adidas UEFA Champions League Arena Edition Giveaway


Hadiah yang dioffer : 

5x Eau De Toilette (EDT) & 5x Deo Body Spray
2x pemenang akan dipilih untuk penyertaan di instagram
3x pemenang akan dipilih untuk penyertaan di blog

Tarikh tutup 5 Mei guys, cepat2 join meh!





SEGMEN #JMBELOG : HANG MAI MANA ?




Kawe asal Kelantan

Gomo Klate Gomo!


Jum join segmen ni. Korang cuma perlu mention negeri kelahiran korang. Hehehe klik banner untuk join!



Giveaway (1) oleh Mieza Suhaini

Giveaway (1) oleh Mieza Suhaini
Sumber Gambar

Antara hadiah-hadiah yang dioffer ialah hihi :

1. RM10 x2 (cash - bank in)

2. Waterproof mobile case, macam gambar ni --> waterproof mobile case . nanti aku update gambar sebab design tak sama.
3. Hadiah akan ditambah jika bilangan peserta juga bertambah

Jum korang join give away ni !!!



GIVEAWAY by BCSB : ROAD TO 100K VIEW

26.04.2017 - 26.05.2017 ( sebulan) 

Best tau hadiah yang dioffer hehe antaranya : 

1 x Pineng Power Bank 10,000k mAH berharga RM70.
1 x Roman R539 Bluetooth Headset berharga RM50.


Jum kengkawan join give away by Ana Suhana ni :)


Segmen Bloglist Blog Tiara Sapphire




SEGMEN TAMAT : 8 Mei 2017 | 11.59 Malam

Pencarian Bloglist Mei 2017 Blog Kasihjuju.com

Segmen ini berlangsung dari 27 April 2017 sehingga 1 Mei 2017.
Pemilihan pemenang dipilih menggunakan aplikasi random.org.

Jom ramai-ramai meriahkan segmen ni ya.. Thank you in advance. Much love.



KOLEJ MATRIKULASI KELANTAN 2017


Haaa. assalamualaikum. Sape dapat KOLEJ MATRIKULASI KELANTAN aka KMKt. Meh, akak ni batch ke-2. So , pelajar yang akan mendaftarkan diri ke KMKt nanti untuk tahun ni adalah batch yang ke-4. Tahniah kepada yang dapat KMKt. Waktu akak belajar kat sana , kerusi kuliah masih baru. Siap dengan plastic lagi. Haritu dah jadi fasilitator waktu kemasukan pelajar batch ke-3 tapi sekarang ni waktu pemgurusan miggu pelajar baru ni bertindih dengan jadual final exam kat unimap ni. So , tak boleh jugak nak apply jadi fasilitator.

Waktu program fasilitator pelajar baru ke KMKt


Soalan kegemaran :

1) Orang cakap masuk matrik susah , nanti tak boleh nak adapt dengan suasana pelajar2 top
   Meh nak cakap, tak semua yang masuk matrik ni jenis yang memang nak belajar. Semua benda kita yang uruskan. Cuma akak nasihat , jangan main2 waktu duk matrik sebab pembelajaran dia laju sikit. kalau tak faham Tanya je lecturer tu, takyah malu-malu. Satu kelas dalam anggaran 7-12 orang camtu je. Takyah nak malu sangat ok , kita dah jadi student matrik dah.

2) Buku-buku nak amik kat mana eh? Kat kedai ade jual ke?
   Erm, kalau pasal buku ni sebenarnya ade je buku senior yang disimpan dalam stor-stor buku. Murah je inshaAllah. rm1-10 hehee. Buku ni boleh diambil di stor buku tingkat bawah di setiap blok (waktu akak dulu la)

3) Macamana dengan pemilihan modul?
  MODUL1 - Math , Kimia , Biologi , Fizik
  MODUL2 - Math , Kimia , Fizik , Sains Komputer
  MODUL3 - Math , Kimia , Biologi , Sains Komputer
  AKAUN  - Subjek yang berkaitan akaun

Pening ah nak pilih modul ni ?
yang ni pun selalu terjadi, takyah pening2 duk fikir. Sebenarnya , asalkan result korang bagus inshaAllah dah boleh jadi doctor dah. Modul 1 bidang dia meluas, nak jadi apapun boleh. Modul2 lebih kepada bidang kejuruteraan dan seangkatan dengannya dan Modul 3 lebih kepada bidang berkaitan doctor dan sains kesihatan. Aku dari modul 3 pun last-last dapat tawaran berkaitan dengan kejuruteraan. Macam out of course haha. So , amik lah dapat modul apapun. Janji result gempak!! InshaALLAH korang boleh

4) Kalau result tak okay , akan dikick ke?
 ofkos la.. Haha kejam tak? Tak lah maksudnya kalau result sem 1 korang dapat bawah pointer 2.0, korang akan dihantar ke kolej matrikulasi lain untuk meneruskan program pengajian dari pst (PROGRAM SATU TAHUN) ke pdt (PROGRAM DUA TAHUN). Jadi , kalau tak nak extent tahun tu , belajar la leklok. Matrik Kelantan ni takde program pdt , sebab tu dia hantar kolej lain.

Jadi , apapun keputusan korang? Fikir baik-baik. Ini masa depan kita. Apa yang kita buat sekarang menetukan kita pada hari esok. Kalau ada apa2 yang nak ditanya , korang dm je dekat FB or INSTAGRAM. InshaALLAH akak tolong, (sapa yang dapat kmkt lah ye) hehe assalamualaikum.....

Anything to ask about kmkt , dm :
IG : @auniezlkfli

or tinggalkan komen di bawah.




Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my

Assalamualaikum. Dengan rasa rendah hati Fiza menjemput semua pembaca blog Ourmemoria.my untuk sama-sama memeriahkan Giveaway yang dianjurkan sendiri oleh Fiza.


Copy dan klik banner untuk penyertaan
Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya.

Dior Miniature Perfume Mini Set mengandungi:
5 ml EDT Dolce Vita, 
5 ml EDP Miss Dior, 
5 ml EDT J'adore,
 5 ml EDT Midnight Poison,
 5 ml EDT Dior Addict
Ada 5 jenis Dior Miniature Perfume untuk dimenangi dan hanya 5 pemenang yang akan dipilih. Jemput semua blogger untuk memeriahkan giveaway ini.

Jum join kengkawan!!

 btw, give away ni memang menarik anak-anak gadis untuk menyertainya :)


Segmen Bloglist by Saghah


And lagi satu. Ada hadiah misteri untuk TOP REFERRAL tau. So, trafik entry blog mana paling tinggi akan terima hadiah misteri dari syaye. Selamat bersegmen and goodluck!

Jom join SEGMEN BLOGLIST ini
All Rights Reserved by AUNI LIYANA