Tuesday, 18 July 2017

Pemenang Bloglist Auni Liyana & Review Blog

Bismillahirrahmanirahim..

Sebelum tu nak minta maaf sebab ambik masa lama sangat nak umumkan pemenang bloglist ni. Hm line buat hal macam ni lah. Sebelum tu, Auni nak ucapkan Thank You so much kepada 20 rakan blogger yang sudi memeriahkan segmen ni. KLIK SINI NAMA PESERTA  Ini adalah segmen pertama yang Auni anjurkan dan sangat bertuah jugak la sebab ingatkan bilangan peserta hanya dalam 4 5 orang hehe. Terima kasih sekali lagi.

Seperti yang dijanjikan mereka yang bertuah akan berada dalam bloglist blog ni selama 3 bulan dan akan direview blognya dalam masa terdekat (sebenarnya tunggu line internet betul-betul laju). 

Pemenang ditentukan menerusi random.org. Tahniah kepada pemenang dan kepada yang tidak berjaya, jangan sedih inshaAllah di masa akan datang, Auni akan buat segmen giveaway pulak untuk rakan-rakan blogger sekalian. Peluang datang bukan hanya sekali :) Senarai 5 orang pemenang.


4) http://jombercontest.blogspot.my/2017/06/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

6) https://belogsjm.blogspot.my/2017/06/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

8) http://nasihattermasyhur.blogspot.my/2017/06/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

14) http://www.sayidahnapisah.com/2017/07/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

16)http://www.aimisyahirah.com/2017/07/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html


Kepada pemenang , review blog akan dilakukan dalam masa terdekat ya. Hehehe. Semoga menerusi ini , dapat menaikkan trafik blog korang. Terima kasih sekali lagi untuk semuanya.


Sunday, 9 July 2017

Senarai Peserta Bloglist Auni Liyana


1) http://happinessin-me.blogspot.my/2017/06/segmen-pencarian-bloglist-by-auni-liyana.html

2) http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/06/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

3) https://aninashyqinlife.blogspot.my/2017/06/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

4) http://jombercontest.blogspot.my/2017/06/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

5) http://www.pokcikblogger.com/2017/06/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

6) https://belogsjm.blogspot.my/2017/06/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

7) http://faizzahamir.blogspot.my/2017/06/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

8) http://nasihattermasyhur.blogspot.my/2017/06/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

9) http://sfilzahtulhr.blogspot.my/2017/06/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

10) http://sweetepalhijau.blogspot.my/2017/07/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

11) http://puankuci.blogspot.my/2017/07/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

12) http://ape-kinah.blogspot.my/2017/07/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

13) http://missbanufavorite.blogspot.my/2017/07/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

14) http://www.sayidahnapisah.com/2017/07/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

15) https://thebeautyofsplendid.blogspot.my/2017/06/segmen-pencarian-bloglist-by-auni-liyana.html

16)http://www.aimisyahirah.com/2017/07/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

17) https://anzrarizalbuddy.blogspot.my/2017/07/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

18) http://elsaalicious.blogspot.my/2017/07/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

19) http://akukaudansesuatu.blogspot.my/2017/07/segmen-pencarian-bloglist-by-auni-liyana.html

20) http://www.mialiana.com/2017/07/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

Sekian 20 ORANG PESERTA SEGMEN. TERIMA KASIH UNTUK SEMUA.




AIDILFITRI GIVEAWAY BY FAYE AND FRIENDS


3/7/2017 HINGGA 3/8/2017 SEBULAN TUUU GOODLUCK!

SERAMAI 32 PEMENANG DICARI

JUM KORANG JOIN GIVEAWAY NI!!!!




Wednesday, 21 June 2017

Segmen Pencarian Bloglist by Auni Liyana

Berita baik untuk kengkawan sekalian. Hehe kali ni Auni nak melancarkan satu segmen untuk cari rakan-rakan bloglist. Yela, sekarang cuti habis sem :) Dalam masa 3 bulan ni , nak la cari bloglist dan yang akan terpilih tu akan berada dalam bloglist Auni selama 3 bulan ok? Hehehe

Auni harap segmen ni mendapat sambutan yang meriah dari para blogger sekalian :)
Tarikh : 22/06/2017 - 15/07/2017

Seramai 5 blogger yang bertuah akan menjadi Bloglist Auni Liyana dan akan direview blognya.

Syarat :

1- Follow blog Auni Liyana

2- Follow Instagram : @auniezlkfli

3- Buat satu entri di blog korang bertajuk "Pencarian 3 Month Bloglist by Auni Liyana".

4- Letak banner segmen dan link kan ke blog ni.

5- Komen link entri penyertaan di bawah.

Senarai peserta akan diupdate dari semasa ke semasa. Terima kasih kepada yang menyertai.


Senarai Peserta :



Segmen: Jom Tambah Follower by Shahirah Army


7991889574686321283





Tuesday, 20 June 2017

Giveaway Duit Raya RM100 By Elsaalicious & Sponsors

Tarikh Tutup: 25 Jun 2017

Instagram : @auniezlkfli
Facebook : Aunie Zulkifli
E-mail : cikpapazola@gmail.com

Pengalaman Seronok dan Nakal Masa Zaman Kumpul Duit Raya Dulu

Sebelum tu , saya ucapkan Selamat Hari Raya untuk sis Elsa dan sponsor-sponsor yang lainnyaaaaa :)


Dulu, kalau nak kumpul duit raya ni , selalu kira-kira takut member lain lagi banyak duit diorang dari kita. Kalau dapat RM2 tu memang kira dah banyak dah. Pastu sampul tu dah jadi tebal dah sebab masukkan duit banyak-banyak dalam tu. Kalau mak mintak nak duit tu memang tak bagi la haha dengan alasan 

"Orang letih-letih kumpul , mak senang-senang je nak rembat!" Hhahaha. 

Dulu pun pernah lah jugak curi duit kakak haha sebab duit dia lagi banyak dari duit kita. Tak banyak pun singgit je hahaha. Tapi budak-budak kan. Hmm biarlah :) Selalu duk bincang ngan akak and adik-adik , sesiapa yang dapat duit raya paling banyak dia lah yang menang dan paling disayangi hahaaaa

Pengalaman...




Saturday, 17 June 2017

Sem Break start!

Yaa assalamualaikum, dah tamat dah sem 2 kita kat UniMAP. Erm dah boleh cuti dah. Gembira tak terkata bila bersua kembali dengan mak ayah huhu sebab lama tak balik and yesterday before the dawn , akhirnyaaaa... Sempat jugak lah sahur sekali ngan adik beradik ngan mak ayah sume :) 

time ni kelas analytical chemistry , dr latif tak mau join kitarang haishh :(


When sem break is over , I am triple sure that I'm gonna be stress lagi !!!



Friday, 16 June 2017

Giveaway Mengejar Lailatul Qadar


Tamat: 24 June 2017

The Cartieca Giveaway #2


Tamat 20 June 2017



Giveaway RM1000 By Solehah Shamsuddin & SGShop Malaysia


Username SGShop | aunieyy
Id Blog | Auni Liyana
Facebook | Aunie Zulkifli
Instagram | @auniezlkfli



Sem Break Bloglist by Farhanah Afiqah


1- Blog ni sebenarnya dah lama since 2012 tapi sebab updater dia yang selalu tiada masa nak berjam-jam update blog post. (sebab tu tak berapa nak menarik hihi)

2- Tema blog ni biru pink sebab tuan tanah minat those colour.

3- Blogger asal Kelantan :)

This segment will take place from 17 June 2017 until 30 June 2017

Giveaway Annivesary Dan Duit Raya


Cash 
Cash RM50 - 2 Pemenang
Cash RM30 - 1 Pemenang
Cash RM20 - 1 Pemenang 

Top Up 
RM10 - 3 Pemenang 
RM5 - 1 Pemenang

Barang-Barang Lain 
1 set kerongsang - 1 Pemenang 
Tudung- 1 Pemenang 
Eyeliner - 3 Pemenang 
Cermin 2 in 1 - 1 Pemenang 
Watermark - 1 pemenang 


Giveaway ini akan bermula pada 29 Mei 2017 hingga 29 Jun 2017 tamat jam 11.59 malam.


Wednesday, 7 June 2017

Giveaway 1000 Kotak PERLASHINE RM140,000 by Safiey Illias

Hai korang , assalamualaikum. Nah ! Ada giveaway baru ni dari Safiey Illias.

Yang bertuah akan dapat Perlashine Kapsul Mutiara :) Click banner if you wanna join atau tekan link ni : http://sociali.io/ref/W6820831/


Untuk sesapa yang belum mencuba produk Perlashine ni ayuh la ramai ramai kita memeriahkan giveaway ni. 1000 Perlashine percuma untuk 1000 pemenang. Setiap Perlashine berharga RM140


And ada hadiah yang lagi menarik daripada yang kat atas untuk pemenang yang berjaya mempromosikan giveaway ni. Untuk maklumat lanjut mengenai hadiah yang gila-gila tu , korang join ler ye hehe :)

FREE GIVEAWAY AKAN 
TAMAT PADA 9 JULAI 2017
Assalamualaikum



Saturday, 27 May 2017

GIVEAWAY BUSYRA TAKIYUDIN: SAYA NAK SHOPPING CREDIT RM1000!!

klik banner untuk join!!

Barang yang ingin dibeli kalau menang hihi :

Jane Leather Shoes Domain European Style Sofa Stool Stool Round Bed Baidunzi Stool Stool Stool Stool Bench Sitting Room
RM95.83   




Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By FarahGlanzDotCom



Apa itu SGshop Malaysia?

SGshop merupakan satu laman web shopping online antarabangsa dari China ke Malaysia dengan harga yang murah. SGshop ditubuhkan pada bulan Ogos 2011 dan sebuah syarikat tempatan yang berdaftar serta pakar dalam logistik supaya boleh menerima produk yang dikehendaki untuk dibeli dari laman web e-dagang China. Selain itu, pihak SGshop juga bekerjasama dengan pelbagai pihak bank untuk memastikan bahawa proses pembayaran selamat dan cekap.

Okay, jika u all nak menjadi salah seorang pemenang bertuah ini sila ikuti syarat-syarat seperti berikut:-

Syarat-syarat:-

  1. Terbuka kepada semua blogger 
  2. Copy code HTML di kotak bawah dan paste di blog anda dan tulis entri bertajuk "Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By FarahGlanzDotCom"
  3. Follow Blog:FarahGlanzDotCom | IG:FarahGlanzDotCom | FB: FarahGlanzDotCom
  4. Like Fan Page SGShop Malaysia dan IG: SGshopMalaysia
  5. Nyatakan barang yang ingin dibeli dengan nilai RM100 Shopping Credit tersebut 
  6. Hantar penyertaaan berserta link blog anda di ruang komen di bawah. 

Tarikh Tutup
26 Mei 2017 - 09 Jun 2017
*Senarai pemenang akan diumumkan pada 12 Jun 2017 menerusi random.org

HADIAH :
10 x RM100 Shopping Credit SGshop Malaysia


Info:-Bagi pemenang yang bertuah nanti pastikan anda telah mendaftar akaun dengan SGshop Malaysia bagi memudahkan RM100 shopping credit SGshop Malaysia dikreditkan terus ke akaun anda nanti yer.. All the best and Good Luck!

Barang yang ingin dibeli : 


Modern Minimalist Fashion Square Tea Table Size Living Room Table Combination Of Several Kinds Of Creative Personality Home Furnishing Large-Sized Apartment
RM89.58  



































































SGshop RM1000 FREE Shopping Credit Giveaway

klik banner untuk join!
Barang yang ingin dibeli kalau menang RM100 Free Shopping Credit :



Karena Lam Bear Cartoon Residential Furniture / Sofa / Beanbag Birthday Jiangsu Package Post 128 Yuan
RM88.89

Jum join kawan-kawan.



GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU

klik banner untuk join!

Jum kengkawan kita pakat join !



Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By Lokmanamirul



USERNAME : aunieyy

Barang yang ingin dibeli di SGshop Malaysia jika anda menang RM100!


1. The Korean Version Of Autumn And Winter With Cashmere Coat For Women Students Relaxed Leisure Thickened Letter Sweater Female Loose Size Coat
RM13.82 

2. RM 43.06



3. RM40.97 


Hee total : RM 97.85. Hahah ok kan?

Jum join !!




Friday, 26 May 2017

Photoshop : Kenapa warna font tak boleh tukar?

Hai assalamualaikum , nak buat tutorial sikit meh. Hhehe. Tadi tengah dok edit header dekat photoshop tu , stres gila sebab tak boleh tukar warna font. Dah highlight bagai dah tapi hasil tetap sama. Dia mantain kaler grey. 

Last- last aku jumpa signal ni kat tepi pop up kaler tu. Dia cakap "WARNING! OUT OF GAMUT FOR PRINTING!" Aduh aku tak tahu pape pulak pasal gamut gamut ni. Amenda la. Pastu tanya la google , dia bagitahu Gamut Colour ni sebenarnya ;

A gamut is the range of colors that a color device can display or print. A color that may be displayed on your monitor in RGB may not be printable in the gamut of your CMYK printer. For instance, the nice blue on your monitor that prints as purple.

Maksud dia photoshop ni dia ade kaler management dia yang tersendiri la. Maksudnya , dia ade julat or range yang tersendiri la. Kot? Aku cakap apa yang aku paham je la ye hhaha.

Gamut Warning
Erm , bila  dah jadi macam ni memang tak boleh nak tukar ler ke kaler yang kita nak kan?


Aku dah tukar ke kaler biru tapi still warna grey. Masalah betul la.
Cara nak atasi korang buat camni. As simple as abc hihi :)

VIEW  > GAMUT WARNING

Unchecked Gamut Warning


Yayyy , pastu try highlight sekali lagi perkataan yang nak ditukar. And tengok dapat tak?

sekian hihi assalamualaikum



Ramadhan / Syawal 2017 Giveaway by Kasihkuamani

klik banner untuk join!

Hadiahnya
1. 8 set sampul duit raya & kad raya untuk 8 orang pemenang.
2. Hadiah saguhati untuk 12 orang pemenang iaitu kiriman kad raya dari Sha.
Jumlah hadiah = 20 pemenang

Jum semua join segmen ni !



Wednesday, 17 May 2017

Nak Balik Klate!!!!

I've only stick to one reason why am I really wanna back home! I miss my ma and abah very much. Can't describe with action how much I miss them. Rindu nak bermanja-manja ngan abah, nak peluk ma! Walaupun aku tahu aku ni seorang kakak dan perangai aku macam anak bongsu. Erh biarlah! I am still and always will be their princess :) ~hhihi mohon jangan kecam saya!

Cinta Hati Dunia Akhirat
Aku cuma rindu diorang. Kalau call pun still tak boleh luahkan perasaan tu. Mixed feeling! 

Tak mungkin bisa ku hidup tanpa kasih sayangmu MA :')


Abah bilang: "Diuji dengan kekayaan lebih berat tanggung jawabnya ketimbang dikasih cobaan dengan kemiskinan.."

Ma bilang: "Berkata jujurlah selalu nak... Dengan begitu engkau tidak perlu mengingat apa yang telah kau katakan"..

Abah, aku sadar di setiap laranganmu, engkau mencoba melindungiku dari hal2 yang buruk.. Maafkan aku abah jika selalu membantah laranganmu..

Terima kasih Abah, untuk nasihat sederhana namun begitu bermakna dalam segalanya.

Hm . Ya ALLAH. Kau luaskan pintu rezeki untuk mereka Ya Allah. Haramkan api neraka daripada mereka Ya Allah.


Sama-sama lah kita doakan yang baik-baik untuk mak ayah kita. 
Assalamualaikum..





Cara dapatkan URL gambar

Hai assalamualaikum. Hari ni aku nak ajar cara nak amik URL cara mudah la. Sebab kalau sebelum ni aku pakai PHOTOBUCKET kalau nak amik URL gambar. Yang ni korang takyah sign in ke apa. Terus guna step bawah.

1- Dashboard > Post > New Post

2. Make sure dalam keadaan Compose , then upload gambar yang korang nak by clicking icon bergambar sebelah link tu.

Klik untuk besarkan
3. Lepas upload, korang right click and then amik "Copy images address". Dah siap copy! Pastu paste lah kat mana2 URL gambar tu.

Klik untuk besarkan
Cara ni lagi senang sebab takyah nak sign in bagai la hahaha. Ok? Tak faham , bagithu ya?
Assalamualaikum





Tuesday, 16 May 2017

Cara nak masukkan lagu dalam blog

Assalamualaikum. Hari ni aku nak ajar cara nak masukkan lagu dalam blog. Untuk newbie mesti ramai tak tahu kan? Kalau korang perasan ade button PAUSE HERE kat top tu , tu lah lagu yang sedang berkumandang di telinga korang sekarang. Kalau rasa sakit telinga mohon PAUSE lah ye :)


Ikut step dibawah : 

1- Pergi dekat LAYOUT > ADD A GADGET > HTML/JAVASCRIPT

2- Copy code kat bawah ni , paste kat HTML/Javascript. Yang kaler merah tu boleh gantikan dengan URL lagu yang korang suka. ~step 3  untuk dapatkan URL lagu.

<div style="position: fixed; top: 10px; left: 5px;">

<iframe width="15" height="10" src="https://www.youtube.com/embed/Age-siiiwer?rel=0&amp;autoplay=1&amp"></iframe>
<font color=#000000>PAUSE HERE</font> 


</div>


3-And then pergi bukak Youtube , pastu search lagu yang korang nak. Tekan SHARE > EMBED > dia akan bagi kod, Jangan copy semua. Amik yang aku merahkan je. 

 <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/NliYy7iqh-U?ecver=1" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


 Yang aku merahkan tu lah kod yang kena ganti dekat kod yang mula-mula tadi. URL lagu dia ada kat situ. 

4- Ganti kod tu , and last-last dapat macam ni.


<div style="position: fixed; top: 10px; left: 5px;">

<iframe width="15" height="10" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/NliYy7iqh-U?ecver=1?rel=0&amp;autoplay=1&amp"></iframe>
<font color=#000000>PAUSE HERE</font> 


</div>

5- Okay ? Lepas tu save and tengok jadi tak? Anything to ask , comment di bawah.


All Rights Reserved by AUNI LIYANA