Wednesday, 29 November 2017

Virus apa ni?

Hai assalamualaikum korang.  Aku nak mintak pendapat sikit. Huhuhu korang tahu tak ni virus menatang apa ni? Adushhh dia serang pendrive aku pastu bila aku cucuk masuk dalam laptop orang lain , orang yang cucuk pendrive dia pun affect sekali. 

Kesian aku , kesian jugak diorang sebab virus dari laptop aku. Duk scrool dekat twitter hari tu dia cakap dia jenis Trojan tapi aku pun tak tahu la. Dia keluar 'Karpersky' and 'Read me' folder. Pendrive kawan aku pun keluar macam ni jugakkkk. Anyone know can help me? Pliss plis plis..


Hari ni kita tolong orang esok orang tolong kita :)

Tuesday, 14 November 2017

GIVEAWAY PERTAMA DARI BLOG IRDAGARMIN




Giveaway By Yanieninie



Giveaway First Ever by ainniah.blogspot.my




Saturday, 11 November 2017

October Book Giveaway by Blog Siqahiqa


 12/10/2017 hingga 12/11/2017


Friday, 10 November 2017

Giveaway Ole-Ole Brunei By Mialiana.com





Giveaway Ole-Ole Brunei By Mialiana.com bermula dari saat ini, 12.00 tengahari 9 November 2017 sehingga 11.59 malam 16 November 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join. 13 pemenang bertuah dicari. Hadiah berupa ole-ole fridge magnet dan keychain di SINI.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.comAdd To Circle Google+ Mia LianaLike Fanpage Mialiana.com dan Follow Instagram @mialiana (jika ada)
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Ole-Ole Brunei By Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Hantar URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI
  5. Segmen akan tamat pada 11.59 malam 16 November 2017.

Pemenang akan dipilih melalui cabutan bertuah manual dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 November 2017.

** support Mia ya.....


Read more: http://www.mialiana.com/2017/11/giveaway-ole-ole-brunei-by-mialianacom.html#ixzz4y6gdZTqm

Giveaway Cash RM100 by Qiya Saad for November 2017


Tarikh tutup GA ni pada 30 November 2017


Saturday, 9 September 2017

Giveaway Blog Bycikrenex


Tarikh tutup penyertaan : 24 September 2017





TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY




Giveaway Comel By Syahirah Valiant


Giveaway Date : 9 September 2017 - 9 October 2017



Thursday, 7 September 2017

Segmen Bloglist Oktober-Disember 2017 + Mini Giveaway Ciklapunyabelog [dot] blogspot [dot] my


5 September 2017 hingga 30 September 2017 (pukul 8 malam)

saya tag : https://mintchoc10.blogspot.my and https://missanisnabilah.blogspot.my/

saya pilih cardigan nombor 1 hehehe :)



COMEBACK GIVEAWAY



Giveaway by LZ



First Giveaway By Blog Buku Pinky!


Hadiah pertama : RM30
Hadiah kedua: RM20
Hadiah ketiga:RM10
Hadiah keempat: Reload RM5
Hadiah Saguhati (5 Orang) : Bookmark magnet comel

Entry paling kreatif: RM20

Kali ni Auni join segmen yang dianjurkan oleh seorang blogger yang bernama Azie yang menggunakan tagline See the beauty in everything. Suppose that this blogger really like pink colour. Ye idok???
Jom pakat-pakat join kengkawan. Ini adalah first giveaway dari penganjur. Jom kita support blogger ni.
Giveaway ni berjalan selama 1 bulan dari 5/9/2017 - 5/10/2017. 






Monday, 4 September 2017

FACE MASK GIVEAWAY by Asyiqin89


TARIKH TUTUP : 5 SEPTEMBER 2017


Happy Giveaway by Mrs Pip


( 28/8/17 - 16/9/17 )



Review Blog BLOGLIST

Hai assalamualaikum. Dulu aku ada janji something kan dengan pemenang bloglist blog ni. Ni haaa baru berkesempatan nak tunaikan janji-janji manis ni. Sorry tau sebab lambat ade kesilapan teknikal yang berlaku. Ok dah stop! 
Review Blog jeng jeng jeng.....

1) http://jombercontest.blogspot.my/


Ok first time masuk blog ni , ofkos la tengok dia punya link kan? Hmm link dia senang nak ingat hee alhamdulillah. Pastu terfikir la jugak kenapa dia punya link "Jom Bercontest"? Ok andaian diri sendiri sebab blogger blog ni suka join contest kot hehe , sebab tengok dekat older post semua macam join segmen yang banyak.

Blogger ni bernama Hani Fadhlina Abdul Rahman. Lawa nama ni mesti tuan punya badan pun sepadan namanya. Followers dia pun ramai (736). Aku tak sampai 300 pun hahahahaha. Yela aku ni jarang update blog , mana lah ade orang nak stick to me heee.

Kalau tengok dia punya header , cun! Sebab ade kombinasi kaler yang seakan pudar-pudar dan timbul keluar. Simply said , senang nak spot mata kita dekat dia punya BIG TITLE of blog :) 


2) https://belogsjm.blogspot.my/



JUST SHARING STORIES "I am not blogger I just follower" Ini adalah tagline blog yang diberi nama #JMBELOG. Sebenarnya tertanya gak kenapa JM? Sebab bukankah nama tuan blog ini Jamil Hashim. Sepatutnya JH hehee suka-suka je judge orang. Sorry2. Mohon penjelasan tuan tanah hahaha , takut nak review yang ni ahaa nanti salah kena maki hamun uuu taknakkk doh. 

Tagline blog ni sangat related dengan isi kandungan dalam blog ni sebab tuan blog jenis yang suka update blog. Yaaa ini adalah yang paling utama kenapa sesetengah reader suka baca blog dia ,yup sebab dia sentiasa ada informasi penting dan berguna untuk dikongsi kepada pembaca setia blog dia. Keep it up ya :)


3) http://nasihattermasyhur.blogspot.my/



 Cuba teka apa yang aku syok dekat blog ni , teka-teka?!

Sebab blogger ni masih muda , lahir tahun 2001. Generasi 2000 dah ni. Aku 199* Ahaaa taknak cakap ah nanti nampak tua , ok2 aku still 20 tahun lagi, muda en? hahahahahaa

Then, penulisan dia serius but berunsurkan cute-cute sikit hehehe. Sorry dik akak buat review entah pape. Aku go through dia punya blog hahaha sebenarnya link dia tu adalah maksud nama dia dalam bahasa melayu. Nama yang diberi Naseha Syahira binti Md Razali. Ok baru tahu hehehe :) Nama gelaran dia Nas.

Blogger ni juga menekankan aspek penulisan dalam Bahasa Inggeris. Simple and nice. Baguslah jugak sebab dapat improve kita punya English. The more you write the more you learn kan? Teruskan ya.


4) http://www.sayidahnapisah.com


Jeles gak ngan blogger blog ni sebab dia ada domain dotcom. Mind sharing about how to get this domain? Kena bayar eh? Sebab kita pun nak ada domain sendiri gak baru nampak gah sikit hehehe.

Berumur 24 tahun , haha that's mean kena panggil kakak ler ni :) Dia punya header comel je sebab kaler yang digunakan kat situ macam vintage kaler. Yup aku totally suka vintage :)

Akak ni jugak suka update blog meliputi semua aspek. Tak kiralah hiburan ke, pengalaman ke, berunsur nasihat ke. Good! Keep post them :) Semakin banyak kita berjalan semakin luas pemandangan kita.


5) http://www.aimisyahirah.com/


Haaa blog ni pun lawa sebab kombinasi warna pink dan purple. Ya aku suka kaler pink. Pink itu menawan dan menampakkan seseorang itu bersifat kewanitaan , ayu gituh!

Melihat dari first impression dekat header tu , blogger ni adalah seorang yang mementingkan penampilan dan pandai bergaya gituh. Heee kan kan? Sebenarnya respect dengan orang yang menjaga penampilan ni hehe sebab aku ni sedikit pengotor hehe sikit je tak banyak.

Agaknya sis ni pakai template blog yang klasik kan dan tak diubah. But still nampak lawa dan kemas blog ni. Sebenarnya dia punya background tu sepadan dengan warna tulisan dekat header tu. Thumbs up !

Sekian review blog dari saya, Auni Liyana. Andai penulisanku mengguris hatimu maafkan aku. Aku cuma menyampaikan janji-janji manis ku ini. Hehehhee bye assalamualaikum :)


Tuesday, 18 July 2017

Pemenang Bloglist Auni Liyana & Review Blog

Bismillahirrahmanirahim..

Sebelum tu nak minta maaf sebab ambik masa lama sangat nak umumkan pemenang bloglist ni. Hm line buat hal macam ni lah. Sebelum tu, Auni nak ucapkan Thank You so much kepada 20 rakan blogger yang sudi memeriahkan segmen ni. KLIK SINI NAMA PESERTA  Ini adalah segmen pertama yang Auni anjurkan dan sangat bertuah jugak la sebab ingatkan bilangan peserta hanya dalam 4 5 orang hehe. Terima kasih sekali lagi.

Seperti yang dijanjikan mereka yang bertuah akan berada dalam bloglist blog ni selama 3 bulan dan akan direview blognya dalam masa terdekat (sebenarnya tunggu line internet betul-betul laju). 

Pemenang ditentukan menerusi random.org. Tahniah kepada pemenang dan kepada yang tidak berjaya, jangan sedih inshaAllah di masa akan datang, Auni akan buat segmen giveaway pulak untuk rakan-rakan blogger sekalian. Peluang datang bukan hanya sekali :) Senarai 5 orang pemenang.


4) http://jombercontest.blogspot.my/2017/06/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

6) https://belogsjm.blogspot.my/2017/06/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

8) http://nasihattermasyhur.blogspot.my/2017/06/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

14) http://www.sayidahnapisah.com/2017/07/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

16)http://www.aimisyahirah.com/2017/07/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html


Kepada pemenang , review blog akan dilakukan dalam masa terdekat ya. Hehehe. Semoga menerusi ini , dapat menaikkan trafik blog korang. Terima kasih sekali lagi untuk semuanya.


Sunday, 9 July 2017

Senarai Peserta Bloglist Auni Liyana


1) http://happinessin-me.blogspot.my/2017/06/segmen-pencarian-bloglist-by-auni-liyana.html

2) http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/06/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

3) https://aninashyqinlife.blogspot.my/2017/06/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

4) http://jombercontest.blogspot.my/2017/06/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

5) http://www.pokcikblogger.com/2017/06/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

6) https://belogsjm.blogspot.my/2017/06/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

7) http://faizzahamir.blogspot.my/2017/06/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

8) http://nasihattermasyhur.blogspot.my/2017/06/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

9) http://sfilzahtulhr.blogspot.my/2017/06/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

10) http://sweetepalhijau.blogspot.my/2017/07/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

11) http://puankuci.blogspot.my/2017/07/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

12) http://ape-kinah.blogspot.my/2017/07/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

13) http://missbanufavorite.blogspot.my/2017/07/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

14) http://www.sayidahnapisah.com/2017/07/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

15) https://thebeautyofsplendid.blogspot.my/2017/06/segmen-pencarian-bloglist-by-auni-liyana.html

16)http://www.aimisyahirah.com/2017/07/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

17) https://anzrarizalbuddy.blogspot.my/2017/07/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

18) http://elsaalicious.blogspot.my/2017/07/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

19) http://akukaudansesuatu.blogspot.my/2017/07/segmen-pencarian-bloglist-by-auni-liyana.html

20) http://www.mialiana.com/2017/07/pencarian-3-month-bloglist-by-auni.html

Sekian 20 ORANG PESERTA SEGMEN. TERIMA KASIH UNTUK SEMUA.




AIDILFITRI GIVEAWAY BY FAYE AND FRIENDS


3/7/2017 HINGGA 3/8/2017 SEBULAN TUUU GOODLUCK!

SERAMAI 32 PEMENANG DICARI

JUM KORANG JOIN GIVEAWAY NI!!!!




Wednesday, 21 June 2017

Segmen Pencarian Bloglist by Auni Liyana

Berita baik untuk kengkawan sekalian. Hehe kali ni Auni nak melancarkan satu segmen untuk cari rakan-rakan bloglist. Yela, sekarang cuti habis sem :) Dalam masa 3 bulan ni , nak la cari bloglist dan yang akan terpilih tu akan berada dalam bloglist Auni selama 3 bulan ok? Hehehe

Auni harap segmen ni mendapat sambutan yang meriah dari para blogger sekalian :)
Tarikh : 22/06/2017 - 15/07/2017

Seramai 5 blogger yang bertuah akan menjadi Bloglist Auni Liyana dan akan direview blognya.

Syarat :

1- Follow blog Auni Liyana

2- Follow Instagram : @auniezlkfli

3- Buat satu entri di blog korang bertajuk "Pencarian 3 Month Bloglist by Auni Liyana".

4- Letak banner segmen dan link kan ke blog ni.

5- Komen link entri penyertaan di bawah.

Senarai peserta akan diupdate dari semasa ke semasa. Terima kasih kepada yang menyertai.


Senarai Peserta :



Segmen: Jom Tambah Follower by Shahirah Army


7991889574686321283





Tuesday, 20 June 2017

Giveaway Duit Raya RM100 By Elsaalicious & Sponsors

Tarikh Tutup: 25 Jun 2017

Instagram : @auniezlkfli
Facebook : Aunie Zulkifli
E-mail : cikpapazola@gmail.com

Pengalaman Seronok dan Nakal Masa Zaman Kumpul Duit Raya Dulu

Sebelum tu , saya ucapkan Selamat Hari Raya untuk sis Elsa dan sponsor-sponsor yang lainnyaaaaa :)


Dulu, kalau nak kumpul duit raya ni , selalu kira-kira takut member lain lagi banyak duit diorang dari kita. Kalau dapat RM2 tu memang kira dah banyak dah. Pastu sampul tu dah jadi tebal dah sebab masukkan duit banyak-banyak dalam tu. Kalau mak mintak nak duit tu memang tak bagi la haha dengan alasan 

"Orang letih-letih kumpul , mak senang-senang je nak rembat!" Hhahaha. 

Dulu pun pernah lah jugak curi duit kakak haha sebab duit dia lagi banyak dari duit kita. Tak banyak pun singgit je hahaha. Tapi budak-budak kan. Hmm biarlah :) Selalu duk bincang ngan akak and adik-adik , sesiapa yang dapat duit raya paling banyak dia lah yang menang dan paling disayangi hahaaaa

Pengalaman...




Saturday, 17 June 2017

Sem Break start!

Yaa assalamualaikum, dah tamat dah sem 2 kita kat UniMAP. Erm dah boleh cuti dah. Gembira tak terkata bila bersua kembali dengan mak ayah huhu sebab lama tak balik and yesterday before the dawn , akhirnyaaaa... Sempat jugak lah sahur sekali ngan adik beradik ngan mak ayah sume :) 

time ni kelas analytical chemistry , dr latif tak mau join kitarang haishh :(


When sem break is over , I am triple sure that I'm gonna be stress lagi !!!



Friday, 16 June 2017

Giveaway Mengejar Lailatul Qadar


Tamat: 24 June 2017

The Cartieca Giveaway #2


Tamat 20 June 2017



Giveaway RM1000 By Solehah Shamsuddin & SGShop Malaysia


Username SGShop | aunieyy
Id Blog | Auni Liyana
Facebook | Aunie Zulkifli
Instagram | @auniezlkfli



Sem Break Bloglist by Farhanah Afiqah


1- Blog ni sebenarnya dah lama since 2012 tapi sebab updater dia yang selalu tiada masa nak berjam-jam update blog post. (sebab tu tak berapa nak menarik hihi)

2- Tema blog ni biru pink sebab tuan tanah minat those colour.

3- Blogger asal Kelantan :)

This segment will take place from 17 June 2017 until 30 June 2017

Giveaway Annivesary Dan Duit Raya


Cash 
Cash RM50 - 2 Pemenang
Cash RM30 - 1 Pemenang
Cash RM20 - 1 Pemenang 

Top Up 
RM10 - 3 Pemenang 
RM5 - 1 Pemenang

Barang-Barang Lain 
1 set kerongsang - 1 Pemenang 
Tudung- 1 Pemenang 
Eyeliner - 3 Pemenang 
Cermin 2 in 1 - 1 Pemenang 
Watermark - 1 pemenang 


Giveaway ini akan bermula pada 29 Mei 2017 hingga 29 Jun 2017 tamat jam 11.59 malam.


Wednesday, 7 June 2017

Giveaway 1000 Kotak PERLASHINE RM140,000 by Safiey Illias

Hai korang , assalamualaikum. Nah ! Ada giveaway baru ni dari Safiey Illias.

Yang bertuah akan dapat Perlashine Kapsul Mutiara :) Click banner if you wanna join atau tekan link ni : http://sociali.io/ref/W6820831/


Untuk sesapa yang belum mencuba produk Perlashine ni ayuh la ramai ramai kita memeriahkan giveaway ni. 1000 Perlashine percuma untuk 1000 pemenang. Setiap Perlashine berharga RM140


And ada hadiah yang lagi menarik daripada yang kat atas untuk pemenang yang berjaya mempromosikan giveaway ni. Untuk maklumat lanjut mengenai hadiah yang gila-gila tu , korang join ler ye hehe :)

FREE GIVEAWAY AKAN 
TAMAT PADA 9 JULAI 2017
Assalamualaikum



Saturday, 27 May 2017

GIVEAWAY BUSYRA TAKIYUDIN: SAYA NAK SHOPPING CREDIT RM1000!!

klik banner untuk join!!

Barang yang ingin dibeli kalau menang hihi :

Jane Leather Shoes Domain European Style Sofa Stool Stool Round Bed Baidunzi Stool Stool Stool Stool Bench Sitting Room
RM95.83   




Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By FarahGlanzDotCom



Apa itu SGshop Malaysia?

SGshop merupakan satu laman web shopping online antarabangsa dari China ke Malaysia dengan harga yang murah. SGshop ditubuhkan pada bulan Ogos 2011 dan sebuah syarikat tempatan yang berdaftar serta pakar dalam logistik supaya boleh menerima produk yang dikehendaki untuk dibeli dari laman web e-dagang China. Selain itu, pihak SGshop juga bekerjasama dengan pelbagai pihak bank untuk memastikan bahawa proses pembayaran selamat dan cekap.

Okay, jika u all nak menjadi salah seorang pemenang bertuah ini sila ikuti syarat-syarat seperti berikut:-

Syarat-syarat:-

  1. Terbuka kepada semua blogger 
  2. Copy code HTML di kotak bawah dan paste di blog anda dan tulis entri bertajuk "Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By FarahGlanzDotCom"
  3. Follow Blog:FarahGlanzDotCom | IG:FarahGlanzDotCom | FB: FarahGlanzDotCom
  4. Like Fan Page SGShop Malaysia dan IG: SGshopMalaysia
  5. Nyatakan barang yang ingin dibeli dengan nilai RM100 Shopping Credit tersebut 
  6. Hantar penyertaaan berserta link blog anda di ruang komen di bawah. 

Tarikh Tutup
26 Mei 2017 - 09 Jun 2017
*Senarai pemenang akan diumumkan pada 12 Jun 2017 menerusi random.org

HADIAH :
10 x RM100 Shopping Credit SGshop Malaysia


Info:-Bagi pemenang yang bertuah nanti pastikan anda telah mendaftar akaun dengan SGshop Malaysia bagi memudahkan RM100 shopping credit SGshop Malaysia dikreditkan terus ke akaun anda nanti yer.. All the best and Good Luck!

Barang yang ingin dibeli : 


Modern Minimalist Fashion Square Tea Table Size Living Room Table Combination Of Several Kinds Of Creative Personality Home Furnishing Large-Sized Apartment
RM89.58  



































































SGshop RM1000 FREE Shopping Credit Giveaway

klik banner untuk join!
Barang yang ingin dibeli kalau menang RM100 Free Shopping Credit :



Karena Lam Bear Cartoon Residential Furniture / Sofa / Beanbag Birthday Jiangsu Package Post 128 Yuan
RM88.89

Jum join kawan-kawan.



All Rights Reserved by AUNI LIYANA